Hyvä tietää

Ilmoittatutuminen uuden lukuvuoden kursseille alkaa maanantai 22.8.2022 klo 8.00!

Syyslukukauden kurssiohjelma jaetaan kaikkiin talouksiin Pedersöressä 18.8. ja löytyy myös seudun kirjastoista. 

Ilmoittautuminen Internetissä osoitteessa https://mi.pedersore.fi/etsi-kursseja/  

- Ilmoittautuminen puhelimitse numeroon (06) 7850 275, (06) 7850 274, 050-5622 385 tai 044-3512 758.

- Käytä netti-ilmoittautumista!

- Huom! Emme ota vastaan tavanomaisen sähköpostin kautta tulleita ilmoittautumisia!

Mikäli et saa sähköpostivahvistusta kurssipaikasta, ole ystävällinen ja ota yhteyttä kansliaan!

Huomaa myös, että kaikille kursseille ja luennoille täytyy ilmoittautua.
Ilmoittaudu ajoissa – paikkoja on usein rajoitetusti!

Ellei kurssin esittelyn yhteydessä ole mainittu viimeistä ilmoittautumispäivää.
Ilmoittautumisaika päättyy viikko ennen kurssin alkua. Silloin päätämme, voiko kurssi alkaa vai ei.

Tervetuliaisviesti lähetetään sähköpostiosoitteesi ennen kurssin alkua.  
Mikäli luennon/kurssin osallistujamaksuun sisältyy tarjoilua, ilmoita etukäteen jos tarvitset erikoisruokavaliota (gluteeniton, laktoositon jne).

PERUUTUKSET (HUOM! MUUTETUT PERUUTUSSÄÄNNÖT!)
Ennakkoilmoittautuminen on sitova! Huomaa, että ilmoittautuminen on henkilökohtainen, kurssipaikkaa ei voi antaa perheenjäsenelle tai muille henkilölle.

Lyhyet kurssit (kesto alle 10 viikkoa): On erittäin tärkeää, että ilmoitat peruutuksesta toimistoon viimeistään VIISI työpäivää ennen kurssin alkua, jos et pysty osallistumaan kurssille ilmoittautumisestasi huolimatta. Muussa tapauksessa peritään kurssimaksu täysimääräisenä, vaikka et ollenkaan osallistuisi kurssille.

Koko lukukauden kurssit (kesto 10 viikkoa tai enemmän): Voit kokeilla uutta kurssia kerran ennen kuin päätät, haluatko osallistua kurssille. Jos peruutus tehdään toimistoon ENNEN toista kurssikertaa, kurssimaksua ei peritä. Muussa tapauksessa peritään kurssimaksu täysimääräisenä.

Mahdolliset peruutukset tehdään toimistoon (EI opettajalle)! Voit myös itse perua kurssipaikkasi netissä osoitteessa mi.pedersore.fi viimeistään 5 päivää ennen kurssin alkua. Varsinkin silloin kun kurssille hyväksytään vain rajoitettu määrä osallistujia, on erittäin tärkeä peruuttaa osallistuminen ajoissa, koska paikkaa usein jonotetaan.

MAKSUT
Kurssimaksu mainitaan kyseessä olevan kurssin kohdalla, ja se maksetaan laskulla.
Kurssimaksun voi myös maksaa ns. kulttuuri- ja kuntoseteleillä (seteleinä tai sähköisenä) esim. Tyky, Smartum, E-passi ja Edenred.
Setelit annetaan kurssin opettajalle viimeistään kolmannella kurssikerralla. Sen jälkeen niitä ei oteta vastaan. Seteleiden arvon tulisi kattaa koko kurssimaksu. Luentojen osalta setelit annetaan kansalaisopiston henkilöstölle luentopaikalla.

Laskutettua kurssimaksua ei hyvitetä, jos setelit ovat tulleet liian myöhään kansliaan. Sähköisillä seteleillä tehtyä maksua ei palauteta.

Kurssikerta saattaa eri syistä peruuntua lukukauden aikana, ilman että järjestämme tilalle korvaavan kurssikerran. Tämä ei vaikuta kurssimaksuun. Jos useita kurssitilaisuuksia jää pois, kurssimaksua muutetaan.
10 € perusmaksu laskutetaan kuitenkin aina.

Pyrimme järjestämään etäopetusta, mikäli ei ole mahdollista järjestää tavallista lähiopetusta. Jos lähiopetuskerrat korvataan samalla lukumäärällä etäopetuskertoja, kansalaisopisto katsoo, että kaikki kurssikerrat on toteutettu, ja laskutamme kurssimaksun täysimääräisenä.
Ilmoita HETI toimistoon, jos et halua osallistua etäopetukseen.

TYÖTTÖMILLE
Työttömillä pedersöreläisillä on oikeus maksutta osallistua kahdelle sellaiselle kurssille kalenterivuodessa, joiden kurssimaksu ei ylitä 25 €. Jos kurssimaksu on suurempi, maksaa työtön itse ylittävän osan. TE-toimiston antama työttömyystodistus on annettava kansalaisopistolle uuden lukukauden alkaessa, ilmoittautumisen yhteydessä. Voit itse tulostaa todistuksesi sivulta https://asiointi.mol.fi/omaasiointi/

Laskutettua kurssimaksua ei hyvitetä, jos emme saa työttömyystodistusta ajoissa.