KONSERVERA UTAN TILLSATSER

Lediga platser

Ja

Kursavgift

15,00 €

Tryckkonservera innebär att koka in mat i vakuum på glasburk och är ett utmärkt sätt att ta hand om bär, frukt, kött, fisk och grönsaker. Konserverna håller sig ”i evighet”, utan konserveringsmedel eller tillsatser. Burkarna förvaras i rumstemperatur tills man öppnar dem och då är maten i princip klar, bara att värma och servera. Under kursens gång använder vi en tryckkonserveringsapparat. Kursen passar alla som odlar, jagar och fiskar och/eller vill praktisera hållbar hushållning. Vi konserverar kött ena kvällen och olika grönsaker den andra kvällen. Kursen varvar praktik med teori och innehåller information om säkerhet, råvaror, koktider och recept. Materialkostnader på ca 15 € för ingredienser och för burkar på ca 2-3 € tillkommer och betalas åt kursledaren.

 

Lediga platser

Ja

Kurskod

810221

Kursavgift

15,00 €

Kursspråk

Svenska

Lärare

Gunvor Häggman

Tidpunkt

07.04.2025 - 08.04.2025

Måndag 18:00-21:00
Tisdag 18:00-21:00

Lektioner: 8  (2 ggr)

Plats

Bygården i Katternö - Bygården i Katternö
Bygårdsvägen 36, 68800 Kållby