KONSERVERA UTAN TILLSATSER

Free spots

Yes

Price

15,00 €

Tryckkonservera innebär att koka in mat i vakuum på glasburk och är ett utmärkt sätt att ta hand om bär, frukt, kött, fisk och grönsaker. Konserverna håller sig ”i evighet”, utan konserveringsmedel eller tillsatser. Burkarna förvaras i rumstemperatur tills man öppnar dem och då är maten i princip klar, bara att värma och servera. Under kursens gång använder vi en tryckkonserveringsapparat. Kursen passar alla som odlar, jagar och fiskar och/eller vill praktisera hållbar hushållning. Vi konserverar kött ena kvällen och olika grönsaker den andra kvällen. Kursen varvar praktik med teori och innehåller information om säkerhet, råvaror, koktider och recept. Materialkostnader på ca 15 € för ingredienser och för burkar på ca 2-3 € tillkommer och betalas åt kursledaren.

 

Free spots

Yes

Course code

810221

Price

15,00 €

Course languages

Swedish

Teachers

Gunvor Häggman

Dates

07.04.2025 - 08.04.2025

Monday 18:00-21:00
Tuesday 18:00-21:00

Lessons: 8  (2 times)

Location

Bygården i Katternö - Katternö willage house
Bygårdsvägen 36, 68800 Kolppi