BAKA GOTT OCH NÄRINGSRIKT AV STENMALET- OCH VIRVELMJÖL

Lediga platser

Ja

Kursavgift

15,00 €

Baka tillsammans med Inge-Gerd från Otto Gård av deras stenmalda ekologiska mjöler. Vi delar in oss i grupper och bakar bullar av speltvirvelmjöl som är 100% fullkorn, semlor med olika mjöl samt ett enkelt formbröd. Till lunch äter vi en paj av fullkornsemmer och avslutar med våfflor/något sött bakat på virvelmjöl. Du får kort info om skillnaden mellan stenmalet mjöl, virvelmjöl  och industriellt valsmalet mjöl. Dessutom lite  information om kulturspannmålen och varför de är mera näringsrika. Ta med förkläde och en förvaringsask för bakverken. Ingredienskostnaderna betalas till kursledaren.

 

 

 

Lediga platser

Ja

Kurskod

810214

Kursavgift

15,00 €

Kursspråk

Svenska

Lärare

Inge-Gerd Nylund

Tidpunkt

26.10.2024 - 26.10.2024

Lördag 10:00-15:00

Lektioner: 7  (1 ggr)

Plats

Sursik skola - Undervisningsköket
Sursikvägen 43, 68910 Bennäs