BAKA GOTT OCH NÄRINGSRIKT AV STENMALET- OCH VIRVELMJÖL

Free spots

Yes

Price

15,00 €

Baka tillsammans med Inge-Gerd från Otto Gård av deras stenmalda ekologiska mjöler. Vi delar in oss i grupper och bakar bullar av speltvirvelmjöl som är 100% fullkorn, semlor med olika mjöl samt ett enkelt formbröd. Till lunch äter vi en paj av fullkornsemmer och avslutar med våfflor/något sött bakat på virvelmjöl. Du får kort info om skillnaden mellan stenmalet mjöl, virvelmjöl  och industriellt valsmalet mjöl. Dessutom lite  information om kulturspannmålen och varför de är mera näringsrika. Ta med förkläde och en förvaringsask för bakverken. Ingredienskostnaderna betalas till kursledaren.

 

 

 

Free spots

Yes

Course code

810214

Price

15,00 €

Course languages

Swedish

Teachers

Inge-Gerd Nylund

Dates

26.10.2024 - 26.10.2024

Saturday 10:00-15:00

Lessons: 7  (1 times)

Location

Sursik skola - Teaching kitchen
Sursikvägen 43, 68910 Pännäinen