FJÄLLVANDRING I KALDOAIVI ÖDEMARKSOMRÅDE

Lediga platser

Nej

Kursavgift

140,00 €

Kom med på en 5 dagar lång vandring i Finlands största ödemarksområde Kaldoaivi i nordligaste Finland. Kaldoaivi ödemarksområde är ett område för erfarna och välutrustade vandrare. I det väglösa ödemarksområdet finns väldigt få markerade vandringsleder och endast enstaka äldre vedertagna färdrutter. Vandringen startar från Sevettijärvi och går mestadels i lättvandrad lågfjällsterräng. De svagt kuperade fjäll- och skogsmarkerna är i övrigt en ytterst fin vandringsterräng med stora öppna myrområden däremellan. I området finns även goda möjligheter att fiska och det är tillåtet att göra upp eld i hela området.

Vandringen lämpar sig för vandrare med normal grundkondition och med tidigare erfarenhet av vandring med tung packning och av tältövernattning. Vandringen tar 5 dagar med dagsetapper på mellan 15-20 km och därtill tillkommer 2 resdagar. Guiden hjälper till med allt som önskas och behövs både före, under och efter vandringen.

Vi samåker till Lappland och delar på transportkostnader, maten betalar var och en själv, i övrigt inga tilläggskostnader.
Ett förberedande möte och infotillfälle hålls måndagen den 5.8 kl. 18.30 i Pedersöre gymnasium. Vandring lö-fre 17 - 23.8.

Observera att deltagarna inte är försäkrade från medborgarinstitutets sida. Vi rekommenderar att deltagarna tar egen försäkring. 
Vid annullering efter 2.8 faktureras halva kursavgiften.
Vid annullering senare än 7 dagar före avfärd faktureras hela kursavgiften. 


 

 

Lediga platser

Nej

Kurskod

410211

Kursavgift

140,00 €

Kursspråk

Svenska

Lärare

Mattias Kanckos

Tidpunkt

05.08.2024 - 23.08.2024

Visa alla tidpunkter

Plats

Utomhus - Utomhus
Kulturhuset AX - Samlingsrummet
Mjölvägen 1, 68910 Bennäs