FJÄLLVANDRING I KALDOAIVI ÖDEMARKSOMRÅDE

Vapaat paikat

Ei

Kurssimaksu

140,00 €

Kom med på en 5 dagar lång vandring i Finlands största ödemarksområde Kaldoaivi i nordligaste Finland. Kaldoaivi ödemarksområde är ett område för erfarna och välutrustade vandrare. I det väglösa ödemarksområdet finns väldigt få markerade vandringsleder och endast enstaka äldre vedertagna färdrutter. Vandringen startar från Sevettijärvi och går mestadels i lättvandrad lågfjällsterräng. De svagt kuperade fjäll- och skogsmarkerna är i övrigt en ytterst fin vandringsterräng med stora öppna myrområden däremellan. I området finns även goda möjligheter att fiska och det är tillåtet att göra upp eld i hela området.

Vandringen lämpar sig för vandrare med normal grundkondition och med tidigare erfarenhet av vandring med tung packning och av tältövernattning. Vandringen tar 5 dagar med dagsetapper på mellan 15-20 km och därtill tillkommer 2 resdagar. Guiden hjälper till med allt som önskas och behövs både före, under och efter vandringen.

Vi samåker till Lappland och delar på transportkostnader, maten betalar var och en själv, i övrigt inga tilläggskostnader.
Ett förberedande möte och infotillfälle hålls måndagen den 5.8 kl. 18.30 i Kulturhuset AX, samlingsrummet. Vandringresan sträcker sig från lö-fre 17 - 23.8, vandringsdagarna är sö-to.

Observera att deltagarna inte är försäkrade från medborgarinstitutets sida. Vi rekommenderar att deltagarna tar egen försäkring, även som reseförsäkring (gällande ev. sjukdomsfall).  
Vid annullering efter 2.8 faktureras halva kursavgiften.
Vid annullering senare än 7 dagar före avfärd faktureras hela kursavgiften. 


 

 

Vapaat paikat

Ei

Kurssikoodi

410211

Kurssimaksu

140,00 €

Kurssin kielet

Ruotsi

Opettajat

Mattias Kanckos

Aika

05.08.2024 - 23.08.2024

Näytä kaikki ajankohdat

Paikka

Ulkona - Ulkona
Kulttuuritalo AX - Kokoontumishuone
Jauhotie 1, 68910 Pännäinen