Kombucha är namnet vi i västvärlden använder för den jäsningsprocess av sötat rumstempererat te där jäst och bakteriekulturer samarbetar med att bryta ner och göra om sockerarter till organiska syror, enzymer och andra nyttigheter. Resultatet blir en syrlig, lätt kolsyrad probiotisk dryck. Vi går igenom hälsofördelar med kombucha och andra fermenterade drycker samt tillverkar kombucha. Vi gör även en smaksättning av kombucha. Ni får med er en scoby (svamp) hem där ni kan fortsätta brygga hälsodrycken. En timme föreläsning och sedan tillverkning.
KOMBUCHA
Lediga platser
Nej
Kursavgift
12,00 €Lediga platser
Nej
Kurskod
810236Kursavgift
12,00 €Kursspråk
SvenskaLärare
Anita StormAnmälningstid
24.08.2020 08:00 - Non-stopTidpunkt
17.03.2021 - 17.03.2021Onsdag 18:00-21:00
Lektioner: 4 (1 ggr)
Tilläggsinformation
OBS! Nytt datum ONSDAG 17.3!Plats
Sursik skola - UndervisningsköketSursikvägen 43, 68910 Bennäs