STIGCYKLINGSSAFARI I LAUHANVUORI NATIONALPARK

OBS! Denna kurs har inhiberats.

Lediga platser

Ja

Kursavgift

35,00 €

Upplev Lauhanvuori nationalpark på cykel! Lauhanvuori nationalpark ligger i södra Österbotten och där finns västra Finlands högsta berg. Högst uppe på berget finns ett torn som man kan klättra upp i och beundra det österbottniska landskapet. Nedanför det tallskogsbeklädda berget hittas djävulsåkrar, forna strandvallar och klara källor. Under cyklingssafarin besöker vi alla dessa sevärdheter och den hugade kan ta sig ett dopp i Spetälskesjön som förr troddes kunna bota sjuka. Terrängen är till största delen lättcyklad med en variation av stigar och småvägar.
Vi startar från Sale i Bennäs kl. 7.00. Var och en kör sin egen bil och transporterar sin egen cykel. Ca kl. 10.30 börjar vi cykla. Matpauser och fotopauser hålls med jämna mellanrum. Vi cyklar ca 5 h och efter det startar vi genast hemresan. Vi beräknas vara tillbaka i Bennäs ca kl. 19.00. Observera att detta är en ungefärlig tid, det kan gå snabbare och det kan ta längre.
Du behöver ha med dig egen terrängcykel och cykelhjälm (obligatoriskt). Du behöver också ha med matsäck och tillräckligt med vatten så att du orkar en hel dag på cykel. Kläder enligt väder.
Följ med på ett riktigt cykeläventyr! Se även kurs nr 830181 Stigcyklingskväll i Karleby 13.9!

Lediga platser

Ja

Kurskod

410210

Kursavgift

35,00 €

Kursspråk

Svenska

Lärare

Jesper Holmstedt

Tidpunkt

18.09.2021 - 18.09.2021