TRYCKKONSERVERING - HERMETISERING

OBS! Denna kurs har inhiberats.

Lediga platser

Ja

Kursavgift

20,00 €

Att koka in mat på burk är ett utmärkt sätt att ta hand om frukt, kött, fisk och grönsaker.
Konserverna håller sig ”i evighet”, utan konserveringsmedel eller tillsatser. Andra fördelar med tryckkonservering är att burkarna inte behöver stå kallt, inte frysas och ingen elektricitet behövs för att lagra dem. Du får utrymme i frysen för annat. Burkarna står sig bra i rumstemperatur tills man öppnar dem och då är maten i princip klar, bara att värma och servera. Du får under kursen använda en tryckkonserveringsapparat. Kursen passar alla som odlar, jagar och fiskar eller vill praktisera hållbar hushållning. Vi gör råpack med kryddor tillsammans och under tiden får du mera information om råvaror, koktider och recept. Vi avslutar med smakprov. Andra tillfället gör vi genast en sats konservering med kryddor och sätter kastrullen på värme och tryck. Vi gör en kort repetition av förra kurstillfällets material. Du får uppgifter om koktider, vikt, mått och recept. Du får länkar till viktigaste källor för mer kunskap. Materialkostnader tillkommer och betalas åt kursledaren.

Lediga platser

Ja

Kurskod

810210

Kursavgift

20,00 €

Kursspråk

Svenska

Lärare

Gunvor Häggman

Tidpunkt

21.09.2020 - 22.09.2020

Plats

Bygården i Katternö - Bygården i Katternö
Bygårdsvägen 36, 68800 Kållby