MAMMORNA - OM STYRKAN I MODERSKÄRLEKEN

OBS! Denna kurs har inhiberats.

Lediga platser

Ja

Kursavgift

25,00 €

Journalist, programledare, författare, föreläsare, dramatiker, skådespelare och människorättsaktivist. Alexandra föddes i en tvättstuga, växte upp i en grekisk bergsby med sin mormor Sofia som varken kunde skriva eller läsa och emigrerade med sin familj till Rinkeby som sexåring.
Under föreläsningen kommer Alexandra att sätta fokus på mammorna. Mammarollen, livsöden, om att vara regissör i sitt eget liv. Sorgen, glädjen, skräcken, oron och mångfalden i uppdraget att vara mamma.

Om Alexandras bok ”Mammorna”:
Vi kommer från mödrarna. Alla mödrar genom historien har haft en sak gemensam – Från moder Jord till Jungfru Maria och Moder Svea – de har sällan fått komma till tals. Tills nu.
I den här boken får du möta 19 mammor bosatta i Sveriges fattigaste och mest utsatta områden, de som kallas ”no-go-zones”. De här mammorna bor från norr till söder, kommer från jordens alla hörn och väver en väv av världen i Sverige. Det är mammor som burit sina barn närmast hjärtat. Som väckts mitt i natten av poliser som berättar att deras barn mördats. Mammor som tvingats uppleva det värsta en mamma kan uppleva – sitt barns död. De handlar om våld, om sorg, om kamp – men mest om kärlek – moderns kärlek till sina barn.
Det är dags att lyssna till mammorna!

Vi serverar kaffe med tilltugg från kl. 17.45 (ingår i deltagaravgiften).

Lediga platser

Ja

Kurskod

000102

Kursavgift

25,00 €

Kursspråk

Svenska

Lärare

Alexandra Pascalidou

Tidpunkt

22.10.2019 - 22.10.2019

Plats

Sursik skola - Anderssénsalen
Sursikvägen 43, 68910 BENNÄS