HÖSTVANDRING LÄNGS UTTERLEDEN

HUOM! Tämä kurssi on peruuntunut.

Vapaat paikat

Kyllä

Kurssimaksu

35,00 €

Har du drömt om att vandra hela Utterleden någon gång, men inte ännu kommit till skott? Nu har du chansen att tillsammans med en guide göra just detta under ett veckoslut i bästa ruskatider.

Vi startar vandringen från Lappfors vildmarkscenter och vandrar under den första dagen till Sexsjön. Övernattning i tält eller i PNS jaktstuga. Möjlighet att bada bastu under kvällen. Den andra dagen vandrar vi till Utterledens slut vid Vilobacka i Purmo.
Utterleden bjuder på varierad vandring i form av skogsstigar, spångade stigar över myrar och en del mer lättvandrade vägsträckor där emellan. Leden följer Esse å i början, den tar dig förbi vackra vildmarkssjöar, gamla torpställen och det ståtliga flyttblocket Lostenen. En paketerad upplevelse av vad Pedersöres vildmark har att bjuda på.

Innan vandringen får du en komplett utrustningslista över vad du behöver packa med dig skickad till dig. Vid anmälan bör du meddela ifall du önskar sova inne i stugan (begränsat antal platser). Kursledaren koordinerar samåkningen så att några deltagare kör till målet i Vilobacka på lördagmorgon och får därifrån skjuts till starten i Lappfors. Vid avslutad vandring kör de deltagare som har bilar vid Vilobacka alla chaufförer till Lappfors för att hämta upp sina bilar. Räkna alltså med att logistiken efter vandringen tar ca 1 h innan alla sitter i rätt bil och kan börja sin hemfärd.

Vandringen går stundvis i krävande terräng och dagsetapperna är ca 25 km långa så för att delta behöver du ha en god grundkondition.

Kom med och upplev Pedersöres pärla Utterleden!

Vapaat paikat

Kyllä

Kurssikoodi

410204

Kurssimaksu

35,00 €

Kurssin kielet

Ruotsi

Opettajat

Camilla Sandström

Aika

21.09.2024 - 22.09.2024

Paikka

Pedersören eräkeskus, Lappfors - Pedersöre eräkeskus, Lappfors
Teerjärventie 110, 68840 NEDERLAPPFORS