KONSERVERA UTAN TILLSATSER

Vapaat paikat

Ei

Kurssimaksu

15,00 €

Tryckkonservera innebär att koka in mat i vakuum på glasburk och är ett utmärkt sätt att ta hand om bär, frukt, kött, fisk och grönsaker. Konserverna håller sig ”i evighet”, utan konserveringsmedel eller tillsatser. Burkarna förvaras i rumstemperatur tills man öppnar dem och då är maten i princip klar, bara att värma och servera. Under kursens gång använder vi en tryckkonserveringsapparat. Kursen passar alla som odlar, jagar och fiskar och/eller vill praktisera hållbar hushållning. Vi konserverar kött ena kvällen och olika grönsaker den andra kvällen. Kursen varvar praktik med teori och innehåller information om säkerhet, råvaror, koktider och recept. Materialkostnader på ca 15 € för ingredienser och för burkar på ca 2-3 € tillkommer och betalas åt kursledaren.

 

Vapaat paikat

Ei

Kurssikoodi

810210

Kurssimaksu

15,00 €

Kurssin kielet

Ruotsi

Opettajat

Gunvor Häggman

Aika

28.10.2024 - 29.10.2024

Maanantai 18:00-21:00
Tiistai 18:00-21:00

Oppitunteja: 8  (2 krt)

Paikka

Katternön kylätalo - Katternön kylätalo
Bygårdentie 36, 68800 Kolppi