LIVET PÅ LÅNAD TID - OM SPELMISSBRUK OCH DESS KONSEKVENSER

Lediga platser

Ja

Kursavgift

20,00 €

Vi vet att idag är spelberoende det beroende som kanske växer snabbast av alla beroenden och missbruk. Det är ett missbruk som får många konsekvenser. Det är också det mest tillgängliga missbruket i och med alla nätcasinon. Åldersgruppen 13-30 år är kanske de som löper de största riskerna i att fastna i spelmissbruk, och fortfarande idag finns väldigt lite information och väldigt lite hjälp för att komma ur ett beroende.

Ett allvarligt spelmissbruk förstör en människas liv helt från grunden. Det ödelägger oftast allt av relationer till både familj och vänner och det förstör nästan allt hopp för en vettig och fungerande ekonomi. Det förstör väldigt ofta utbildnings- och karriärs möjligheter. Och det tar liv.

En föreläsning med Fredrik är både spännande och fascinerande, men framförallt berättar den om ett liv man till alla pris skulle önska att man aldrig behöver leva. Målet med föreläsningen är att upplysa och informera om hur illa ett spelmissbruk kan bli och hur totalt det kan förstöra ett människoliv, men samtidigt visa att det ännu finns hopp när nästan alla redan gett upp och när livet är som allra mörkast. Målet är också att spelmissbrukare och anhöriga skall våga bryta tystnaden och söka hjälp, något som förhoppningsvis leder till att missbruket stoppas i tid.

Föreläsningen ordnas i samarbete med Folkhälsan.

Lediga platser

Ja

Kurskod

000108

Kursavgift

20,00 €

Kursspråk

Svenska

Lärare

Fredrik Nygård

Tidpunkt

26.09.2023 - 26.09.2023

Tisdag 18:30-20:00

Lektioner: 2  (1 ggr)

Plats

Kulturhuset AX - Samlingsrummet
Mjölvägen 1, 68910 Bennäs