DAGSPADDLING I LESTIJOKI

Free spots

No

Price

60,00 €

Följ med på en vårpaddling till Lestijoki i Lestijärvi! 
Vi startar vid Åmynningen vid Lestijärvi och paddlar under dagen genom den lättare delen av Lestijoki. Paddlingen börjar med ett skogsparti och mynnar så småningom ut till myrområdet. Under turen kommer vi att paddla genom de båda storslagna myrarna som finns i området – Jatkonneva och Paukaneva. Vi pausar och äter medhavd lunch vid rastplatsen vid Raivio.

Färden fortsätter sedan nerför och vi paddlar så småningom förbi den lilla skogsön Kanasaari som finns mitt ute på myren. Beroende på tiden så kanske vi även tar i land här och kollar in myren från land. Under turen kommer några mindre forsar att passeras (Klass 1). Blir forsarna för svåra går vi istället förbi dem.

Utrustning: ALLA som deltar måste ha med sig ett ombyte kläder som är vattentätt packat. Allt från underkläder till ytterplagg. Kanot, paddlar och flytväst ingår i kursavgiften.
Ta också med ordentligt med dricka, lunch och lite extra snacks ifall något skulle göra så att det drar ut på tiden. Reservera alltså någon extra timme mer än vad beskrivningen säger. För att delta behöver man vara simkunnig.
Samåkning i privata bilar från Neste, Edsevö.
Välkommen med på vildmarkspaddling när den är som bäst!

Observera att deltagarna inte är försäkrade från medborgarinstitutets sida. 
Vid annullering efter 3.5  faktureras halva kursavgiften.
Vid annullering senare än 7 dagar före avfärd faktureras hela kursavgiften. 

Free spots

No

Course code

410217

Price

60,00 €

Course languages

Swedish

Teachers

Camilla Sandström

Dates

18.05.2024 - 18.05.2024

Saturday 08:00-18:00

Location

Outdoors - Outdoors