STICKRETREAT 2024

Free spots

Yes

Price

48,00 €

Reservera lördagen 8 juni, ta med din stickning och kom till natursköna Solhaga i Ytteresse! 

Erika Nordvall Falck, stickdesigner, etnolog och författare från Jokkmokk, är dagens huvudföreläsare och berättar så här om sitt engagemang för samiska sticktraditioner:
"Som mycket ung blev jag förälskad i traditionella vantar från Norrbotten. I dag lyfter jag fram dem i mitt författarskap men också i utställningar och i föredrag. Det finns så många lager i vantarnas berättelser: om enskilda slöjdare, om människors liv, kontakter och spridningsvägar/färdvägar. Om ekonomiska villkor, och om kärlek och omsorg till de närmaste. Om koder i dräkten, och om social och geografisk tillhörighet." Erika Nordvall Falck har en stor skatt - 200 stickade vantar med gamla anor. Var och en med sitt unika mönster och en spännande historia om ägaren och tiden. Kom med och lyssna till hennes fascinerande föreläsning!

De lokala företagarna Rosea Design, CK Craft and knit och Fridé Knits finns också på plats och berättar på förmiddagen om sitt stickintresse och mönsterskapande.

Du har möjlighet att köpa garn, tillbehör och mönster av ovannämnda och andra lokala garnförsäljare; Sister Needlecraft och Marks & Iris.

Ta med ett nystan garn som du inte använt och byt till dig ett nytt mera inspirerande garn på vårt garnbytesbord!

En god lunch ingår i deltagaravgiften. Meddela ev. allergier per e-post till mi@pedersore.fi 

https://www.tjallegoahte.se/project/erika-nordvall-falck/ 

https://www.instagram.com/rosea.design/

https://frideknits.fi/

https://www.ckcraftandknit.com

 

 

 

 

Free spots

Yes

Course code

110480

Price

48,00 €

Course languages

Swedish

Teachers

Flera Föreläsare

Dates

08.06.2024 - 08.06.2024

Saturday 10:00-16:00

Location