EUROPA TILL FOTS - ETT VANDRINGSÄVENTYR Kulturhuset AX, Tom Sörhannus, on 26.9.2018

Tom Sörhannus berättar och visar bilder från sin unika vandring till fots från Pjelax,Närpes till Kap Finisterre, "världens ände" i nordvästra Spanien. Tom gjorde vandringen under fem månaders tid, juni-november år 2017. Vandringen gick genom sex länder, Finland, Sverige, Danmark, Tyskland, Frankrike och Spanien. Under vandringen fick Tom uppleva många tältnätter, sjuka ben och tår, gott humör, regn och sol, vackra vyer, pilgrimsvandring, människomöten och mycket annat.

Info och anmälan

HJÄLP! HUR TALA MED BARN OM SEXUALITET OCH GRÄNSER? Sursik auditorium, Suss Åhman, to 11.10.2018

Hur ska man tala om kropp, gränser och sexualitet med barn på ett bra sätt? När ska man göra det och vad ska man säga? Suss Åhman är socialpsykolog och sexualterapeut och jobbar som sakkunnig i sexuell hälsa på Folkhälsan. Hon har också medverkat i programmet Sex & Sånt på Yle X3M. Föreläsningen är riktad till föräldrar samt personal inom utbildning och barnomsorg.

Info och anmälan

MAN GER BARA INTE UPP Kulturhuset AX, Eva-Maria Strömsholm, ti 23.10.2018

Eva-Maria berättar om sin cancerresa och hur hon kommit tillbaka till livet efter cancer och operationer. Hon berättar även om utmaningar med att vara patient men också om bemötande i vården och vikten av att få god vård. Möjlighet till diskussion och frågor. För dig som själv drabbats eller har någon i din närhet som drabbats av cancer och för dig som har ett yrke inom vården.

Info och anmälan

GLIMTAR FRÅN MEDELTIDEN I STORSOCKNEN PEDERSÖRE MED OMNEJD Kulturhuset AX, Heidi Hummelstedt, to 25.10.2018

KulturÖsterbottens projektplanerare Heidi Hummelstedt tar oss med på en vandring i det medeltida Österbotten och presenterar dess gestalter och miljöer. Under kvällen kan också deltagarna delge berättelser om lokala platser med anknytning till äldre historia. Tillfället ordnas i samarbete med KulturÖsterbotten och är avgiftsfritt. Servering.

Info och anmälan

TA DIN STRESS TILL EN LÄGRE NIVÅ Kulturhuset AX, Pernilla Nylund, ti 13.11.2018

En föreläsning om stresshantering, vad stress egentligen är, mental träning, hur stressen påverkar oss och vad vi kan göra för att må bra och få mer energi. Pernilla Nylund, mental tränare och informatör berättar hur vi kan förhålla oss till livets utmaningar på ett hälsosamt sätt.

Info och anmälan

 Välkommen på kurs till Pedersöre MI! 


Roligt att du hittat till vår hemsida! Här har vi samlat information om våra kurser, föreläsningar och andra evenemang. Vi ordnar kurser för alla åldersgrupper och alla intressen. Vårt mål är att hjälpa människor att utvecklas och lära sig.

Här kan du skapa dig ett personligt användarkonto som gör det enklare för dig att välja kurser och att anmäla dig. Du ansvarar själv över dina kontaktuppgifter och kan vid behov ändra dem och uppdatera din profil. För dig som har minderåriga barn kan du lägga till barnen till ditt konto och på så sätt skapa ett familjekonto.

För att kunna skapa ett användarkonto måste du ha en egen e-postadress. Det är e-postadressen som är ditt personliga användarnamn när du loggar in. Lösenordet väljer du själv när du skapar kontot. Sedan kan du logga in och enkelt anmäla dig till kurser, se vilka kurser du är anmäld till, annullera din plats, se din personliga läsordning i kalendern och sända meddelanden till kursledare och institutspersonal.  Du kan anmäla dig till våra kurser via anmälningssystemet på nätet dygnet runt. Vill du hellre ringa och anmäla dig så når du oss på telefonnumren 06-7850 275, 7850 276 och 7850 274 under kanslitid.

Gilla och följ oss på facebook så får du info om vad som händer på MI: Pedersöre MI
På Instagram finns vi med namnet PEDERSOREMI

Hoppas att du hittar något som intresserar just dig. Vi ses på kurs!

Monica, Majlen, Mikael och Marie-Louise.