EN HEL KVINNODAG 1.4.2017

Årets gäst och inspiratör: Arja Saijonmaa

Info och anmälan

KVINNOR PÅ LANDSBYGDEN - STARKA ELLER UTNYTTJADE? - Kulturhuset AX - to 6.4 kl. 18:30-19:15 - Ann-Catrin Östman

Utifrånkommande som reste genom Österbotten på 1800-talet beskrev ofta kvinnornas omfattande arbete, inte minst deras arbete på åkern. Vilken var kvinnornas position i landsbygdssamhället? Hur tolkade de själva sin situation? Och när har kvinnor valt att lämna landsbygden? Ann-Catrin Östman undervisar i nordisk historia vid Åbo Akademi och är docent i agrarhistoria.

Info och anmälan

KVINNOLIV VID FRONTEN - EN STRID MOT LASTER - Kulturhuset AX - to 6.4 kl. 19:45-20:30 - Sofie Strandén-Backa

Föreläsningen handlar om en frontsjuksköterskas berättelse om sitt arbete i den kaosartade tillvaron på fältlasarett med svårt sårade soldater som patienter. Förutom att tjäna fosterlandet i sin sjuksköterskegärning för hon ett personligt krig mot moraliskt förfall vid fronten. Sofie Strandén-Backa är traditionsvetare och folklorist, med muntlig historia som specialintresse. Hennes doktorsavhandling baserar sig på intervjuer med veteraner, lottor och sjuksköterskor från Österbotten.

Info och anmälan

Finland 100

Föreläsningsserie och evenemang för att uppmärksamma Finland 100 år

Se alla evenemang

Toner i rörelse

Lördagen den 8 april 2017
Sursik skola, Anderssénsalen kl. 13:00-15:30.
Läsårsavslutning med uppträdanden av deltagare i alla åldrar från medborgarinstitutets musik-, sång-, dans- och gymnastikkurser.
Servering. Fritt inträde. ALLA VARMT VÄLKOMNA!

 Välkommen på kurs till Pedersöre MI! 


Roligt att du hittat till vår hemsida! Här har vi samlat information om våra kurser, föreläsningar och andra evenemang. Vi ordnar kurser för alla åldersgrupper och alla intressen. Vårt mål är att hjälpa människor att utvecklas och lära sig.

Här kan du skapa dig ett personligt användarkonto som gör det enklare för dig att välja kurser och att anmäla dig. Du ansvarar själv över dina kontaktuppgifter och kan vid behov ändra dem och uppdatera din profil. För dig som har minderåriga barn kan du lägga till barnen till ditt konto och på så sätt skapa ett familjekonto.

För att kunna skapa ett användarkonto måste du ha en egen e-postadress. Det är e-postadressen som är ditt personliga användarnamn när du loggar in. Lösenordet väljer du själv när du skapar kontot. Sedan kan du logga in och enkelt anmäla dig till kurser, se vilka kurser du är anmäld till, annullera din plats, se din personliga läsordning i kalendern och sända meddelanden till kursledare och institutspersonal.  Du kan anmäla dig till våra kurser via anmälningssystemet på nätet dygnet runt. Vill du hellre ringa och anmäla dig så når du oss på telefonnumren 06-7850 275, 7850 276 och 7850 274 under kanslitid.

Gilla och följ oss på facebook så får du info om vad som händer på MI: Pedersöre MI
På Instagram finns vi med namnet PEDERSOREMI

Hoppas att du hittar något som intresserar just dig. Vi ses på kurs!

Monica, Alexandra, Mikael och Inga-Britt.