Carolina Klüft - LIVET ÄR EN SJUKAMP 23.11.2017 Anderssénsalen

Redan tidigt i sin friidrottskarriär hade elitidrottaren Carolina styrkan att vända motgångar till erfarenheter. Under föreläsningen beskriver hon de komponenter hon fann för att med framgång hantera allt som hon ställts inför.

Info och anmälan

KARELARE OCH KEMIJÄRVIBOR - VAD HÄNDE MED DEM? 20.10.2017 Henry Nygård Essegården

Evakueringen av karelarna och kemijärvborna är välkända fenomen, men varför lämnade så få kvar i våra nejder? På vilka grunder fördelades evakueringsbördan och hur stor var omfattningen? Föreläsningen fokuserar på de stora linjerna, men belyser även genom exempel utfallet på lokal nivå.

Mer info och anmälan

ETT SKÖNT OCH GIFTFRITT HEM 23.10.2017 Ila Nordman Kulturhuset AX

Minimera, plastbanta och organisera. Lev enklare och mera miljömedvetet genom att minska på skräp och skadliga kemikalier hemma.

Mer info och anmälan

BÄST PÅ ATT LEDA MIG SJÄLV 2.11.2017 Anki Mannström Kulturhuset AX

Hitta vägen till hur du leder dig själv i ditt eget liv. Personligt ledarskap handlar om att öka medvetenheten om de egna värderingarna, behoven, tankemodellerna och de inre personliga styrkorna samt hur de alla tillsammans bidrar till vårt eget dagliga välmående.

Info och anmälan

ATT DUGA SOM MAN ÄR - Om barns självkänsla och vuxnas ledarskap Petra Krantz Lindgren 14.11.2017 Anderssénsalen

Beteendevetaren Petra Krantz Lindgren vill lyfta fram ett förhållningssätt till barn som inte utgår från förenklande metoder utan från värderingar som likvärdighet, integritet, empati och ärlighet.

Info och anmälan

600 ÅR PÅ 60 MINUTER 16.11.2017 Kulturhuset AX

Är du intresserad av medeltiden i allmänhet och Österbottens äldre historia i synnerhet? Nu har du en chans att få en snabbkurs på 60 minuter! Föreläsningen ordnas i samarbete med KulturÖsterbottens projekt Medeltid i samtid, och hålls av projektplanerare, FM Heidi Hummelstedt.

Mer info och anmälan

FINLAND HUNDRANÅNTING 09.11.2017 Kulturhuset AX

Alfred Backa, författare till boken "Finland hundranånting", ger sin smått skruvade version av Finlands första hundra år. Dessutom lär han ut om humor, improvisation och hur man egentligen bär sig åt för att vara rolig i vår svåra moderna tid.

Mer info och anmälan

 Välkommen på kurs till Pedersöre MI! 


Roligt att du hittat till vår hemsida! Här har vi samlat information om våra kurser, föreläsningar och andra evenemang. Vi ordnar kurser för alla åldersgrupper och alla intressen. Vårt mål är att hjälpa människor att utvecklas och lära sig.

Här kan du skapa dig ett personligt användarkonto som gör det enklare för dig att välja kurser och att anmäla dig. Du ansvarar själv över dina kontaktuppgifter och kan vid behov ändra dem och uppdatera din profil. För dig som har minderåriga barn kan du lägga till barnen till ditt konto och på så sätt skapa ett familjekonto.

För att kunna skapa ett användarkonto måste du ha en egen e-postadress. Det är e-postadressen som är ditt personliga användarnamn när du loggar in. Lösenordet väljer du själv när du skapar kontot. Sedan kan du logga in och enkelt anmäla dig till kurser, se vilka kurser du är anmäld till, annullera din plats, se din personliga läsordning i kalendern och sända meddelanden till kursledare och institutspersonal.  Du kan anmäla dig till våra kurser via anmälningssystemet på nätet dygnet runt. Vill du hellre ringa och anmäla dig så når du oss på telefonnumren 06-7850 275, 7850 276 och 7850 274 under kanslitid.

Gilla och följ oss på facebook så får du info om vad som händer på MI: Pedersöre MI
På Instagram finns vi med namnet PEDERSOREMI

Hoppas att du hittar något som intresserar just dig. Vi ses på kurs!

Monica, Majlen, Mikael och Inga-Britt.