LIVET PÅ LÅNAD TID, Kulturhuset AX, tis 5.2.2019 kl. 18.30, Fredrik Nygård

Fredrik Nygård berättar om sitt liv som spelberoende. Spelberoende är ett av de snabbast växande och mest tillgängliga missbruken i dag. Avsikten med föreläsningen är att upplysa och informera om hur illa ett spelmissbruk kan bli och hur det totalt kan förstöra ett människoliv. Men också hur missbruket förhoppningsvis kan stoppas i tid och hur det trots allt fortfarande kan finnas hopp när livet är som allra mörkast.

Info och anmälan

ARMFELDTS KAROLINER 300 ÅR, Kulturhuset AX - Samlingsrummet, Tors 31.1 kl. 19.00, Anders Hansson

Livestreamad föreläsning från Jamtli museum i Östersund om arméns dödsmarsch över de jämtländska fjällen för exakt 300 år sedan. Föreläsningen ordnas i samarbete med KulturÖsterbotten och Jamtlis projekt ”Fokus fred – 300 årsmarkeringen av karolinernas fälttåg".

Info och anmälan

KROPP, KONST OCH MOTSTÅND, Sursik skola - Anderssénsalen, Tis 14.05 kl. 19.00, Stina Wollter

En föreläsning full av bilder, berättelser, sanning, smärta, glädje, kreativitet, kroppstrix och dans. Stina Wollter beskriver de invasioner och den press som vi människor utsätts för och sin väg till- och strategier för - motstånd och överlevnad. Något som helt oväntat ledde till en hel folkrörelse, människor som dansade fram på sociala medier med en uttalad längtan och ett krav på fredade rum kring varje kropp. Servering från kl. 18.15.

Info och anmälan

VARG I ÖSTERBOTTEN, Sursik skola – Auditoriet, Mån 11.2 kl. 18.30, Mattias Kanckos

Vargstammen har under de senaste åren fördubblats i Österbotten och vi har nu för första gången på 150 år bofasta vargflockar i svenska Österbotten. Vad kommer att hända nu? Är vargen ett hot mot landsbygden eller är allt bara hysteri? På denna föreläsning får du ta del av den nyaste informationen om vargen och vargsituationen i nejden.

Info och anmälan

ANTIKRUNDAN, Uffes Mat och Café, Fre 22.2 kl. 14.00, Christer Lindqvist

Christer Lindqvist med fru Helen kommer till Purmo och berättar om gamla möbler och deras restaurering. Christer har med sig egna träföremål med som han utgår ifrån, men du får också gärna ta med egna föremål för bedömning.

Info och anmälan

UNGDOMARS PSYKISKA HÄLSA, Kulturhuset AX – Samlingsrummet, Tors 28.3 kl. 18.30, Maria Sundgren-Lillqvist

Hur mår de unga i dag? Vilken roll spelar ungdomarnas självkänsla för deras psykiska hälsa? Detta är några frågeställningar som vi under kvällen försöker att hitta svar på. I sitt arbete som kognitiv psykoterapeut kommer Maria Sundgren-Lillqvist i kontakt med ungdomar och vuxna som kämpar med sitt psykiska mående. Glädjande nog kan de allra flesta börja må bättre. Vad kan vi göra för att befrämja vårt välmående?

Info och anmälan

KONFLIKTER I VARDAGEN, Kulturhuset AX - Samlingsrummet, Ons 10.4 kl. 18:30, Riitta Korpela

Har du tänkt på att konflikter kan vara början på nya möjligheter?! Redan själva ordet konflikt är känsloladdat och ger oss en olustkänsla. Få av oss klarar sig igenom livet utan konflikter så varför inte lära sig lösa konflikter på ett bra och konstruktivt sätt? Visst är det otrevligt och ångestfyllt att hamna i en konflikt, men rätt hanterat kan en konflikt skapa bättre förståelse och leda till nytänkande och utveckling.

Info och anmälan

 Välkommen på kurs till Pedersöre MI! 


Roligt att du hittat till vår hemsida! Här har vi samlat information om våra kurser, föreläsningar och andra evenemang. Vi ordnar kurser för alla åldersgrupper och alla intressen. Vårt mål är att hjälpa människor att utvecklas och lära sig.

Här kan du skapa dig ett personligt användarkonto som gör det enklare för dig att välja kurser och att anmäla dig. Du ansvarar själv över dina kontaktuppgifter och kan vid behov ändra dem och uppdatera din profil. För dig som har minderåriga barn kan du lägga till barnen till ditt konto och på så sätt skapa ett familjekonto.

För att kunna skapa ett användarkonto måste du ha en egen e-postadress. Det är e-postadressen som är ditt personliga användarnamn när du loggar in. Lösenordet väljer du själv när du skapar kontot. Sedan kan du logga in och enkelt anmäla dig till kurser, se vilka kurser du är anmäld till, annullera din plats, se din personliga läsordning i kalendern och sända meddelanden till kursledare och institutspersonal.  Du kan anmäla dig till våra kurser via anmälningssystemet på nätet dygnet runt. Vill du hellre ringa och anmäla dig så når du oss på telefonnumren 06-7850 275, 7850 276 och 7850 274 under kanslitid.

Gilla och följ oss på facebook så får du info om vad som händer på MI: Pedersöre MI
På Instagram finns vi med namnet PEDERSOREMI

Hoppas att du hittar något som intresserar just dig. Vi ses på kurs!

Monica, Majlen, Mikael och Marie-Louise.